Vilken skjorta ska jag välja?

Tänkte nu inte på någon utav dem i min garderob utan mer på nästa skjorta som ska inhandlas. Jag är en person som nästan uteslutande använder skjortor och väldigt sällan t-shirt. Jag trivs helt enkelt bättre i skjorta än tröja. Visst finns det fördelar med en t-shirt men jag har nog lämnat de bakom mig. För ett antal år sedan var det precis tvärt om inga skjortor utan bara t-shirts ofta med ett företagslogga tryckt på ena ärmen.

Vad har jag lärt mig under denna resa, är det någon skillnad på olika skjortor? Är det någon skillnad på en billig från Dressman och en dyr märkes skjorta förutom priset?

Ja det är det. Nu är jag bara en amatör på skjortmarknaden men några saker har jag lärt mig.

 

  • Kragen ska ha kraglattor för att hålla kragen snyggt på plats.
  • Tyget bör vara dubbeltvinnat eller two ply. Det innebär att man har tvinnat ihop 2 trådar till en tråd vilket gör den starkare.
  • Garnmängden bör vara minst 80s. Vissa billiga skjortor innehåller så lite som 40s och en exklusiv skjorta kan ligga upp mot 150s.

Skillnaden kanske inte låter så mycket men om man tänker så här. Den bomull som används till den dyra skjortan räcker till många billiga skjortor, då blir det genast enklare att förstå.
En skjorta i bättre kvalité krymper mindre, får mindre noppor och håller längre. Det är egenskaper jag gillar!

Måttsydda eller konfektionssydda? Ja det är nog mera en fråga hur kroppen ser ut. En skicklig expedit i en klädaffär kan säkert plocka fram skjortor som passar. Både i hals, armlängd och vidd. Problemet kan bli att just den snygga skjortan jag vill köpa inte finns i den storleken. Beställer jag en måttsydd är det viktigt att måtten blir exakta. Rätt utförd kommer den att sitta perfekt och skänka glädje under många tillfällen.

Sannolikheten är stor att det blir en måttsydd i något tyg av egyptisk bommul med ovanstående kreterier uppfyllda. Medan jag funderar på vilken färg kan ni själva skapa fina skjortor på någon av dessa sajter.

Tailorstore eller iTailor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s