Är glaset halv tomt eller halv fullt?

Jag tror de flesta av oss någon gång har varit på någon föreläsning där vi peppas att tänka positivt. Några har kanske lyssnat på fullfjädrade proffs som Mia Törnblom andra på lokala förmågor. Oavsett vilken ände på skalan föreläsaren var så har denna person fått oss att gå därifrån med ett leende på läpparna. Själv hade jag förmånen för ett par månader sedan att lyssna på just Mia.
Men har jag egentligen tagit till mig alla goda råd och ideer som hon hade?

Om jag ska svara utan eftertanke så blir svaret självklart… Fast när jag tänker efter lite bättre, så inser jag att jag fortfarande kör på i samma hjulspår!
Det är inte så lätt att bryta väl inkörda banor och se saker från ett positivt håll.
När vi nu fick bilen repad på ena sidan tänkte jag inte
”vilken tur att de inte snodde bilen och kvaddade den”.

Så då var nog det berömda glaset halv tomt. När kaminen gick sönder för några dagar sedan tänkte jag inte
”vilken tur att det inte är minus 20 grader”
.
Utan mera varför händer detta just nu! Japp glaset halv tomt igen!

Det är dags att ändra på det en gång för alla! Har försökt att se saker på ett positivt sätt de senaste dagarna och det är faktiskt lite kusligt vilken skillnad det blir. Nej inga himlastormande förändringar utan mera ett flyt i det dagliga livet.

Nu har ialla fall jag bestämt mig, glaset är halv fullt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s