Gentleman 1

Det är något som fler människor borde försöka bli. Framför allt när det gäller sunt ”bondförnuft”. Med det kommer man långt.

Jag har alldeles för ofta märkt att man behandlas utifrån hur man pratar och klär sig. Sätt dig i fikarummet på en industri med mest grabbar. Har du kavjen på och använder ”fina” ord, ja då kommer de inte lyssna ordentligt på vad du har att säga. För du är en sån där som tror han är viktig och lite för mer än de andra. Kommer du istället in i uppknäpt skjorta och frågar efter vem som kan detta jobb bäst, och i nästa andetag säger alltså inte lillchefen utan den av er som kan jobba på riktigt. Ja då kan du få hur mycket hjälp som helst!

Tro nu inte att detta bara fungerar på industrier. Kliv in i ett kontorslandskap med foppatofflor, trasiga jeans och börja meningen med en svordom, se hur hjälpsamma tjänstemännen är… Eller ska vi säga upptagna!
Jag har provat båda varianterna många gånger själv. Man blir förbluffad vilken skillnad!

Tyvärr är jag rätt duktig själv på att döma andra människor utifrån hållning, ordval, och blick. Men jag har lovat mig själv att behandla varje person med respekt och värdighet på ett sätt som de själva önskar bli behandlade på.
Det krävs lite mer i inläsningsfasen av varje person men jag tror det finns mycket att vinna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s