Tysklandsresan

Tyvärr har jag inte fått alla bilder från min resa ännu men de jag har tagit med mobilen kan jag ändå visa här.En vy över byn där vi bodde. Det var obeskrivligt vackert! Med riktigt branta backar och smala gator. Den sista milen innan vi kom fram var vägen så smal att man fick krypköra med höger hjulpar på den vita ytterlinjen på vägen och hoppas att backspeglarna inte skulle kroka ihop med den mötande bilen. Tyvärr var det vi som hade ”dalsidan” så jag ville inte komma utanför vägen för då hade det slutat illa. Det höll det på att göra för våra Polska kollegor som tappade ett bakhjul på sin bil när de åkte på autobahn…


Vi besökte bland annat ett stenålders museum. Där hade man byggt upp hur man levde 4000 år före Kristus. Mycket intressant! Man hade hittat över 1100 boplatser runt sjön där vi var. Om ni undrar varför husen står på pelare högt över vattnet så beror det på att det är lågvatten just nu, men när smältvattnet från alperna kommer stiger vattennivån med flera meter!!

Här önskar man att man hade tagit med en riktig kamera!


Vid en vandring i bergen såg vi många religiösa symboler utmed stigen. Själjvklart var jag tvungen att fråga varför man hade satt upp dem. Svaret var lite oväntat, eftersom man naturligt får vara ifred när man vandrar upp bland bergen var det populärt bland byns ungdommar att smyga upp där för att vara lite ensamma… Därför hade man satt upp olika symboler för att visa ”gud ser överallt”. Själv tänkte jag då: vandra ca 5000 meter med en stigning på ca 300 meter för att vara lite ensamma…. hmmm jag tror inte det kommer hända så mycket då. De som vandrade med mig hade nog knappt orkat pussats om det hade varit syftet…

Eftersom jag tidigare skrev om vilka saker jag hade packat kan jag berätta att lingonsylten klarade flygturen. Jag saknade min kavaj men mina gymnastikskor väckte stor uppmärksamhet i den svenska truppen. De hade aldrig sett mig med sådana skor! Måtte de aldrig behöva göra det igen…

Avslutningsvis kan jag avslöja att jag och en kollega från Holland var de enda som klarade av att gå på lina utan hjälp! Inte utan att vi var lite malliga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s