Modifiera IKEA skåp

Idag skulle vi sätta upp skåpet ovanför spisen. Det behövdes modifieras med hål för fläktkanalen och passbit så fläkten hamnar på en bra nivå. Efter en stunds funderande och dividerande bestämde vi oss för att inte använde det skåp som var innritat på köksritningen. Vi kom fram till att ett vanligt 60cm väggskåp som kapas ner skulle passa mycket bättre.
Ett nytt skåp inhandlades snabbt på IKEA och sedan full fart hem för att börja projekt ”fläktskåp”Började med att mäta ut hur högt skåpet skulle bli.Kapa till dem i rätt längd, men tänk på vilken sida som blir fin och vilken som flisar sig.Eftersom vi har kapat bort IKEA´s monteringsmöjligheter måste vi ersätta dem med något annat.I detta fall valde vi att kexa ihop skåpet. Här är kexen utlagda för att se var det blir bra att placera dem.Fina hål med bra passning !Den sågade kanten ser inte vacker ut. Så därför limmar vi fast en kantlist med hjälp av ett strykjärn. (Passade på mellan två blusar som kära hustrun strök. Då hinner eventuell beläggning försvinna innan det är dags att stryka mina skjortor!)Då är det bara att montera ihop allt. Har man varit noggrann så kommer det inte att synas att skåpet är modifierat! På bilden är skåpet bara provmonterat därför ser det ut som om det inte är perfekt.Med den oförändrade dörren ser man tydligt skillnaden i höjd.  Det finns säker både bättre och effektivare sätt att göra detta på men så här gjorde i alla fall jag. Nedan en bild på de verktyg som jag använde till projektet. Den enda som sakans är kaffebryggaren med den är med i allt jag gör…Nästa steg blir att justera dörren. Ett nytt hål för gångjärnet är den stora stötestenen…

Annons

3 tankar på “Modifiera IKEA skåp

  1. Pingback: Justering av IKEA skåpdörr del 2 | sjukopparkaffe

  2. Pingback: Projekt strykjärn! | sjukopparkaffe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s