Japansåg + plåster = elsåg?

Jag håller på att bygga en hörnsoffa till balkongen. (Inlägg om soffan kommer under hösten) De flesta bitar har jag sågat till med min kap & gersåg, där den förvaras. Men trots idogt funderande och planerande så kommer jag ändå att behöva justera några bitar. Att plocka ihop dem, åka iväg till sågen, plocka fram sågen, såga till bitarna, ställa till baka sågen och sedan åka hem igen känns som en väldigt omständlig procedur. Därför bestämde jag mig för att köpa en ny handsåg. Den gamla hade gjort sitt och kastades i samband med flytten från huset.
Men det blev ingen fogsvans som jag hade tänkt mig, utan en japansåg från Clas Ohlson!

Vass liten sak

Vass liten sak!

Vilken såg! Helt fantastisk trots att den är från Clas Ohlson. Tunt blad, 2 olika tandningar, en för klyvning och en för kapning. Det gick över förväntan att klyva 45×95 regel och vanliga 20×70 brädor kapades i en takt som nästan var i klass med elsågen.
Det var dock lite annan sågteknik med denna än den vanliga fogsvansen, så efter några plåster tyckte frun att jag skulle hålla mig till elverktygen i alla fall…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s