Laga byxor på enkelt sätt!

I stort sätt alla mina byxor går sönder i grenen. En del håller längre en andra men det är alltid grenen som går sönder långt innan det är dax att kassera byxorna. De hamnar då i högen med kläder som används vid tuffare göromål tex mecka bil, snickra eller måla. Fast när man bor i lägenhet utan ett riktigt garage så blir det inte så ofta som det skruvas bil, snickras eller målas.

Klädhögen med ”tuffa göromål kläder” växer fortare än behovet kan jag lugnt konstatera. De flesta av byxorna har dessutom mycket kvar att ge om det inte vore för hålet i grenen, innan de egentligen skulle vara färdiga för ”tuffa göromål högen.” Stort hål, går det att laga?

När mitt senaste par jeans gick sönder och jag kraftigt frustrerad flyttade dem till ”tuffa göromål högen” frågade min älskade fru varför jag inte lagar dem. Tanken hade slagit mig för något år sedan i samband med att nyinköpt kavaj skulle fixas till hos lokala skräddaren. Kunden före mig hade ett par jeans som hade gått sönder på knät och undrade om det gick att laga. Skräddaren förklarade glatt att han kunde sätta en lapp på utsidan av jeansen. Kunden var inte helt nöjd utan tackade och gick vidare. I det ögonblicket förstod jag att det inte skulle gå att laga mina byxor på ett snyggt sätt, och att högen med kläder för ”tuffa göromål” alltid kommer växa fortare än behovet. (Om någon undrar hur det gick med kavajen, så blev jag nöjd)
När jag förklarat detta till kära frun så berättade hon om ett företag som visst kan laga mina byxor på ett snyggt sätt, nänmligen Repamera.se

Man beställer en påse från dem och beskriver vad man vill ha lagat. När påsen har anlänt är det bara att stoppa ner kläderna och lämna på närmsta Postnord ombud. Inom 14 dagar kommer kläderna tillbaka. Visst det lät smidigt men det var först när hon visade bilderna på deras instagramkonto som jag insåg att detta var precis det jag sökte.

Lite försiktig som man är så provade jag med ett par byxor, när de kom tillbaka så beställde jag omgående en ny påse för 3 par byxor! Resultatet var långt över förväntan!!! Även dessa 3 par byxor kom tillbaka med ett fantastiskt resultat. Se före respektive efter bilderna nedan.

Summan för reparation av alla byxor är likvärdig för vad jag skulle ha lagt på ett par nya jeans. Nu fick jag istället 3 par favoritjeans och ett par chinos för samma summa.
Högen med kläder för ”tuffa göromål” minskade ordentligt och plötsligt så hade jag ett bra utbud av byxor i garderoben igen. Känns riktigt bra! Kära frun förklarade också vilken stor miljövinst jag hade gjort med detta, och det gör ju saken inte sämre!

Lämna en kommentar