Bra måttband……. inte!

När jag skulle såga till fönsterfoder häromdagen höll det på att bli alldeles tokigt.
Jag mätte upp brädan med mitt riktiga måttband (hultafors). När jag sedan provmonterade den på fönstret så glömde jag mitt måttband där. När jag sedan skulle markera ut mitten på brädan i garaget så var jag för lat för att hämta det igen. Tog istället min sons biltema band och mätte ut mitten med den. Fick en svag känsla av att det inte riktigt stämde så jag mätte en gång till från andra hållet. Ähmmm vad, skillnad på nästan 5 mm! Kunde jag mäta så fel? Bara att hämta hultaforsbandet och kontroll mäta. Att det skulle vara lite mindre noggrannhet på Biltema kan jag tänka mig, men att det skulle mäta 2,5 mm fel på en sträcka av 122,5 cm det trodde jag inte! Får kasta det och köpa ett nytt till honom istället. Inte Biltema, fast inte ett hultafors klass ett heller!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s