Tråkig start på denna dag!

Hans visioner har förändrat världen.

Min första imac var verkligen en aha upplevelse. Jag läste upp mina gymnasiebetyg inom något som kallades kunskapslyftet för mer en 10 år sedan. Bland annat så hade vi data kunskap vi skulle lära oss surfa på internet, skapa texter och bilder samt även göra egna filmer. Detta skedde till största delen på olika pc datorer. När jag under denna period fick möjligheten att köpa en ny dator hemma valde jag en imac 400 dv. Vilken maskin, plötsligt kunde jag enkelt göra alla saker hemma som vi kämpade med i skolan, till och med redigera video!
Samma aha upplevelse har kommit med varje ny apple produkt jag börjat använda. Visst det kanske finns produkter som är bättre på en specifik sak men inte helheten.

Läste någonstans att Apple inte är först, utan tar gammalteknik och anpassar den till användaren och nutid. Kanske ligger det något i det?  Man var inte först med datorer, musikspelare, telefoner, internet butiker eller läsplattor. Men man har utvecklat dem, förändrat spelplanen och gjort dem enkla att använda för många.

Nu tror jag inte Apple står och faller med Steve Jobs. Visst förlusten är stor för Apple, men större för familj, vänner och kollegor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s