Storleken har visst betydelse!

Jag köpte en ny sågklinga för en billig peng igår. Lyckan över att den var billig gick dock snabbt över. Visst jag läste på förpackningen att den var 4mm mindre en den gamla klingan. Okej kommer tappa lite i höjd men det är inte så ofta som jag ligger på max åt det hållet så det kan jag säkert leva med.
Efter en kopp kaffe var det dags att montera den i kap/ger sågen. Själva bytet gick smärtfritt, men provsågningen efteråt blev inte vad jag hade tänkt mig…

Hela sågen vibrerar som jag vet inte vad! Tittar man på klingan så ser man med blotta ögat hur den vobblar. Inte det bästa utgångsläget för exakta snitt till fönsterfodren. Dessutom var det inte bara i höjdled som jag tappade millimetrar, även i djupled gjorde den mindre diametern sig påmind. Numera sågar vi inte igenom arbetsstycket, utan det fattas ca 1mm efter att jag har justerat anhållet så mycket det går… 

Det kommer bli en ny original klinga inom en snar framtid!

1 tanke på “Storleken har visst betydelse!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s