Manlig respektive kvinnlig shopping

Ett ganska intressant ämne tycker jag. Fast jag vet att alla inte tycker likadant. Sprang som hastigast igenom en klädaffär på lunchen i går. Ungefär mitt i butiken där den kvinnliga delen möter den manliga fans det några fåtöljer samt ett bord med några tidningar. Detta är inget nytt utan man kan se det i vissa dam butiker som har en liten ”lekhörna” för damens snabbt uttråkade herr sällskap. Vad som var intressant i butiken i går var att det fans 2 (två)! olika sorters tidningar. Det vill säga både manliga och kvinnliga. Skvaller respektive bil tidningar.
Då börjar i alla fall jag fundera på hur ofta det händer att killen tittar på kläder medan frun sitter och läser en tidning? Om jag tänker på min bekantskapskrets så finns alternativen:

  • Mannen skulle aldrig komma på idén att gå in i en klädbutik!
  • Kvinnan skulle aldrig släppa in mannen själv i en klädbutik!
  • Båda går in tillsammans och hjälps åt att hitta det som eftersöks.

Men alternativet mannen tittar på kläder och frun sätter sig i ”lekhörnan”, nej det finns verkligen inte. Kanske är min bekantskapskrets inte ett genomsnitt av den svenska konsumenten eller också är butiken lite friare i sitt tankesätt. Jag hoppas på det senare!

Idag fick jag en annan insikt i skillnaden mellan manligt och kvinnligt shoppande. Jag behövde en ny sågklinga till sågen för att kunna kapa till fodren runt fönstren. Det blev en snabb tur till Biltema. Väl där plockades det ner lite fler varor i korgen.Två sågklingor med olika tandning. Mina grejor, allt väl så här långt.Några CD fodral till hushållet, också bra att ha. Gemensamt val.

Strass stenar… Inte mitt val!! Men de fick följa med hem i alla fall. Nu kanske någon tänker, men hallå kan du inte säga ifrån! Inga problem, det finns de som påstår att jag är fruktansvärt envis. (fast de har fel). Däremot har jag upptäckt att ett hem med bara verktyg, randsyddaskor och en kaffebryggare inte blir så hemtrevligt.
Så det är nog tur att det är skillnad på manlig och kvinnlig shopping. För visst är det lite mysigare att plocka maskindiskmedel ur denna burk istället för den tråkiga kartongen. Trotts detta skulle jag aldrig ha kommit på att köpa burken själv. Jag tror heller inte att frun skulle komma på att köpa in de verktyg som vi använder för att vår hus renovering ska gå så bra som möjligt.

Med andra ord det är tur att det är skillnad mellan manlig och kvinnlig shopping!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s