Jag är lite smartare…

Det är väl ingen nyhet att jag inte är speciellt förtjust i PC.
Men nu skriver macworld att om man besöker den amerikanska resebyrån Orbitz från en Mac får du förslag på dyrare hotell än om du surfar in från en pc.

Anledningen till att Orbitz behandlar sina kunder annorlunda beroende på vilken dator de använder är undersökningar som visar att den genomsnittliga Macanvändaren spenderar upp till 30 procent mer på hotell än den genomsnittliga pc-användaren. Dessutom är det 40 procent mer troligt att den förstnämnda bokar ett fyr- eller femstjärnigt hotell än den sistnämnda.
Ganska fascinerande att valet av dator även påverkar övriga inköp.
Tog mig en funderare på om jag har bott på något fyr respektive fem stjärnigt  hotell, och kan ni tänka er det har jag gjort!Förra året bodde vi på ett fyrstjärnigt hotell i London. Nu kan jag från säker källa berätta att det inte berodde på att vi hade för mycket pengar utan att vi letade och hittade ett hotell som låg centralt, hade anständig standard = min två stjärnor och ett bra pris. Att det sedan hade fyra stjärnor var bara en bonus som inte påverkade valet överhuvudtaget.

Med denna tanke är det lätt att dra den enligt mig korrekta  slutsatsen att:
Mac användare är lite smartare än pc användarna… Svårare än så är det inte! 😉
 

1 tanke på “Jag är lite smartare…

  1. Du menar egentligen att den som är beredd att betala mer än vad som är nödvändigt är mer benägen göra dyra inköp i största allmänhet…. Betala för flyg när det går lika bra (och fort) att åka tåg, bo på ett dyrt hotell när frukosten är lika god på ett billigt, köpa en dyr Mac när det inte går fortare att skriva sina mail än det gör på vilken billig dator som helst.
    Vet inte om jag tycker att det låter smart, snarare som att Mac-ägare måste förklara sina inköp av boende och resor med samma irrationella argument som sina datorinköp; användarvänlighet dvs oförmåga till kreativitet och problemlösning, individualism dvs att slaviskt följa moderekommendationerna för den målgrupp man vill tillhöra… Med glimten i ögat vill jag egentligen bara säga att resonemanget låter helt rimligt men att jag är väldigt tveksam till din slutsats… Det känns inte som definitionen för smart…. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s