Köpa billigt = köpa dyrt?

Jag brukar välja bort den billigaste varianten när jag ska köpa något. Det gäller allt ifrån hemelektronik till strumpor. Men ibland så tänker jag att det kan väl inte vara så stor skillnad och så köper jag en billig grej och jag sparar in några kronor tror jag…

Tänkte berätta om det senaste av dessa dumsnåla köp. Ett duschmunstycke till kökskranen. Tänkte att det kan väl inte vara så storskillnad på Comfortbutiken eller Biltema. Eftersom vi ändå var på Biltema i ett annat ärende (är nöjd med vissa saker därifrån) så plockades ett duschmunstycke ned i korgen, pris 34,90kr.Eftersom detta inlägg handlar om dumsnåla inköp och bilden visar att den inte sitter fast på kökskranen kan ni säkert räkna ut att jag har köpt en ny. Just Biltemas modell passar inte till 100% på vår blandare utan den vill gärna lossna när den används… dessutom innebär dusch funktionen att det sprutar vatten på alla möjliga håll, inte bara där det är tänkt!

Så idag när vi var i stora staden fick det bli ett besök på Comfortbutiken. Ett nytt munstycke inhandlades och monterades när vi kom hem. Redan där märktes det skillnad, den sitter fast! Ställer man sedan in den på dusch ja då kommer det bara vatten där det ska!Kostnad 49kr. Så istället för att spara in 14,10kr  har jag slösat bort 34,90kr. Nej jag det är inga pengar att tala om men fenomenet att jag går på dessa nitar är irriterande. Tänk om det nästa gång handlar om ett par randsydda skor i lackat läder gjorda i något lågprisland!  Huu vilken mardröm!

1 tanke på “Köpa billigt = köpa dyrt?

  1. Pingback: Anteckningsblock… | sjukopparkaffe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s