Suck…

 

Så kallade Nigeriabrev har en förmåga att ta sig förbi spamfiltren på jobbet. Det är allt ifrån släkting som vill ha hjälp att föra pengar ut ur landet, via högsta vinsten i ett lotteri till erbjudande om jobb där jag kommer tjäna 40000kr i månaden och endast jobba 3-4 timmar.

Men denna variant var ny för mig. Faktum är att det även står en adress som jag känner till i brevet och där brevskrivaren mycket väl skulle kunna bo. Så här står det i brevet:

”Jag kom precis till London och jag är i en knipa. Kan jag få ett lån på 2400 pound eller ett valfritt belopp om du inte kan låna ut allt. Du kommer få tillbaka det så fort jag kommer hem. Det är verkligen angeläget, vänligen återkom till mig ASAP om du kan. Jag kommer förklara hur du kan överföra pengarna till mig.
Hälsningar _______”

Allt skrivet på knagglig engelska förstås….
Undrar om jag ska skriva ihop ett brev själv?

”Hej!

Jag har köpt ett par måttbeställda skor från John Lobb som jag inte kan betala. Snälla låna mig 15000kr. Kontakta mig på:
kontakt(at)sjukopparkaffe.se så förklarar jag vart du ska skicka pengarna! Jag lovar att du får tillbaka dem så fort jag har 15000kr som jag inte vet vad jag ska göra av!”

Nu är det bara att luta sig tillbaka och vänta…

1 tanke på “Suck…

  1. De där känns ju igen! Fast de jag tycker är de mest spännande är ju just jobberbjudande eftersom det de vill ha är ditt CV… men jag antar att det efter en lång eller kort och hyffsat trovärdigprocess kommer fram att nu måste du bara betala för vissa licenser och och olika avgifter för att du ska kunna påbörja ditt jobb…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s