skiv/kassettbandsspelare eller spotify

I min ungdom, den där tiden då det inte fanns mobil eller mp3 spelare. Datorer var något som fanns på vissa arbetsplatser och tvn hade två kanaler.
På den tiden satt jag hemma i min favoritfåtölj och läste biltidningar samt vände på vinylskivor eller spolade kasettbanden fram och tillbaka för att höra mina favorit låtar.
Musiken fanns hemma i mitt rum eller på kompisarnas rum. Ville man höra musiken någon annanstans fick man sjunga själv, tillskillnad från idag när du enkelt tar med dig din musik och lyssnar var du vill.

Jag har inte riktigt hängt med i utvecklingen, visst vinylskivorna är utbytta mot cd och kassetbanden är undanstuvade i några kartonger. Men sedan kom jag inte så mycket längre, fram tills nu.

Spotify, det som ”alla” andra redan har upptäckt har även nu kommit till mig! Plötsligt kom min gamla känsla från pojkrummet åter fram när musiken finns tillgänglig på ett sätt som fungerar för mig år 2013. Plötsligt står jag själv med lurar i öronen när jag diskar eller städar. En liten summa i månaden och jag har tillgång till nästan all musik som jag gillar. Favoritplatsen behöver nu inte vara en specifik plats, utan där det känns bra oavsett om det är hemma på jobbet eller någon annanstans.
Så valet är enkelt, skiv/bandspelaren får flytta in i garderoben och jag lyssnar på musik med dagens teknik istället!

Men vänta… har någon sett min biltidning? Jag hade den när jag lyssnade på ABBA, hmm var jag i köket, hallen eller garaget…

1 tanke på “skiv/kassettbandsspelare eller spotify

  1. Du får komplettera fitt spotify med ”Readly” så behöver du inte längre fundera på var biltidningen var någonstans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s