Skoputs för misskötta skor!

I vinter så har mina boots blivit dåligt ompysslade. Orsaken att det blev så från början, var väldigt enkel. Skokrämen tog helt enkelt slut!

Men är jag inte kapabel att köpa ny skokräm? Jo visst är jag det, men i min stad så vet jag inte om någon affär som säljer SAPHIRS CREME 1925 serie, sedan min favoritbutik slog igen för något år sedan. Skicka efter en burk från nätet kändes lite dyrt med tanke på frakten. Men i grannstaden finns det dock några butiker som säljer ovannämnda produkt. Nu råkar det vara så att jag jobbar i grannstaden och borde därför enkelt ta mig till någon av dessa affärer. Men istället så köper jag något okänt märke och kletar på mina dyra skor. Resultatet, fullständig katastrof!!!

Bootsen sög åt sig slasket istället för att stöta bort det. Stora vatten och salt fläckar prydde dem efter en dags användning och det hade bildats någon grå kladdig hinna över hela skorna.Med en klump i magen började jag leta efter något tvättmedel till skor. Kemiskt ren bensin skulle säkert göra dem rena på djupet, men inte det mest hälsosamma för lädret. Hittade ganska snabbt SAPHIR omninettoyant cleaner som verkade vara det jag behövde. Efter en rejäl tvätt så var skorna ordentligt rena. Smuts, salt och skokräm hade effektivt tvättats bort och plötsligt så syntes alla repor och märken som förut var dolda av skokräm.Denna gång fick det bli riktig skokräm SAPHIR CREME 1925 nr 37 som varsamt lades på innan det blev en stund med borsten och nylonstrumpan. Passade också på att köpa en ny skoborste samt en liten påstrykare till skokrämenSå istället för att köpa skokräm för ca 150kr blev summan strax över 700kr och ett par timmars jobb fördelat på några kvällar. Fast jag har ju två nya borstar också…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s