Söndag = vilodag

Mitt minne av farmor är att hon alltid satt och virkade, morgon som kväll satt hon vid köksbordet och virkade.  Alla dagar utom söndagar. För då var det vilodag! Arbetet var garanterat mer fysiskt krävande på hennes yrkesverksamma tid än vad de är i dag. Men istället har vi nog en större stress, vi måste hinna göra så många saker hela tiden. När klockan är dags att gå hem från jobbet så skriver man ner en lista med saker som man måste göra i morgon eftersom man inte hann idag osv.
Idag var det inplanerat att bygga golv. Men vår kära bil började dagen med att berätta för mig att det är söndag idag…. Detta gjorde att all planering föll. Bilen hoppade igång lite senare så ungdomar kunde lämnas som de skulle men i övrigt så blev det bara en massa småpyssel. Det blev med andra ord en vilodag!
Tack bilen! (men kom ihåg att det är måndag i morgon kära bil)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s