Senaste forskningen om kaffe…

Fick hem postens tidning till företagare häromdagen. De hade ett litet reportage om kaffe och hur man dricker det. Man kan väl säga att vissa delar inte föll mig i smaken. Man hade helt missat att det är gott, utan fokuserade på ev beroende och hur man skulle maxa koffeinkicken. Till exempel skulle man hålla uppe med kaffe i 10 dagar för att få maximal effekt av koffeinet. Eller också kunde man dricka en kopp och sedan sova 15min. När man sedan vaknar sätter koffeinet in…

Det känns lite annorlunda, sova 15min efter varje kopp kaffe.
Min älskade förklarade att jag lika gärna kunde stanna hemma om jag skulle använda den tekniken. Det skulle bara bli några minuter arbetstid under dagen… hmpf…

Att hålla uppe 10 dagar känns heller inte aktuellt, men vem behöver maxa sin koffeinkick? Jag märker ändå ingen skillnad på om jag dricker kaffe eller ej förutom  på min huvudvärk. Däremot blir min omgivning väldigt sura, irriterade och lättstötta om jag inte dricker kaffe. Så självklart dricker jag för deras skull samt att det är gott!

Kan kanske erkänna i förtroende att jag missbrukat kaffe en gång, när jag ensam drack upp 10 koppar på ca 30 min utan att veta om det, men jag var lite stressad…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s