Kaffe eller skor

Bland mina vänner, kollegor och inte minst min familj finns det olika smaker angående kaffe. Allt ifrån kaffemaskin som mal kaffebönorna innan bryggning för ett pris som skulle räcka till många fina skor i min skohylla till det absolut enklaste snabbkaffet som på sin höjd räcker till en burk skokräm. När människor upptäcker min passion för detta livets vatten tror de direkt att jag har en super duper avancerad kaffemaskin som i stort sätt gör allt utom att putsa mina skor. Men så är inte fallet. Visst jag uppskattar en god kopp kaffe på nymalda bönor men ärligt talat så är det nog mest snabbkaffe som jag dricker. Inte för att det är godast utanför att det går snabbast.
Precis tvärt emot mina skor, där är det känslan att gå i dem, ritualen när man putsar dem och lyckan att kunna spegla sig i dem när de är nyputsade. Inte att det ska bli klart snabbt utan med känsla och finish istället. Då är det viktigt med vilket skoblock, skokräm och självklart vilken typ av sko. När människor upptäcker min passion för skor tror de flesta att jag kanske har en svamp som putsar och blänker i ett enda drag. Man skulle bara veta vad som döljs i skolådan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s