Regn på väg, trasig DVD…

Nu tillhör inte jag den skaran som tittar mycket på film. Visst jag har några filmer som jag tycker är bra men skulle det bara vara mina filmer i hyllan skulle det inte vara mycket att kalla filmbibliotek. Däremot lockas jag av tanken att kunna hyra/köpa film på ett enkelt sätt via iTunes när jag vill titta på en film när man är sjuk eller trött.

Dessa tankar aktualiserades på nytt häromdagen när vår DVD tackade för lång och trogen tjänst. Den är införskaffad långt innan familjekonstellationen såg ut som den gör nu så den  har ett ordentligt antal tjänstgöringsår med tuff tjänstgöring bakom sig.

Efter lite funderande så kändes en Apple TV som en perfekt sak för oss. Visst det går inte att spela dvd filmer i den så några kanske tycker att det är ett dumt köp istället för en DVD spelare. Men om vi istället lägger in de få DVD-filmer vi har på datorn så kan vi enkelt titta på dem när vi vill. Dessutom kan vi visa våra digitala fotoalbum eller de filmer som man numera enkelt kan spela in med sin mobil eller kamera eller hyra/köpa film med några musklick. Och bäst av allt det behöver inte bara ligga på vår dator utan det går lika bra med barnens datorer där filmerna byts lika ofta som jag byter skor.

Som tur är har jag en förstående hustru som har märkt hur enkelt allt blir när man håller sig till Apples produkter, så inköps godkännandet kom med en gång. Med denna viktiga delpunkt klar var det bara att bege sig till närmsta återförsäljare. En liten fin ask plockades upp och några kontrollfrågor till en säljare avklarades när katastrofen slog till!

Apple TV kräver HDMI ingång på tvn… 

Med böjt huvud och sorg i hjärtat lades asken tillbaka. Säljaren tittade glatt på oss rekommenderade en ny tv. En platt istället för vår fina tjocktv.
Tillbaka på ruta ett. Ingen dvd, en tjock tv som inte visar HD kvalite på filmerna som visas på kanalernas utbud och ingen visning av familjefoton i tv-soffan.

Tydligen är det bara vi och någon enstaka pensionär på äldreboende som inte har platt tv. Men jag vill vänta med en ny tv tills Apple släpper en egen. En del rykten gör gällande att den kan komma 2013-2014. Fast riktigt så länge vill nog inte familjen vara utan filmmöjligheten. Så hemska tanke ska vi behöva köpa en elektronikprodukt som inte har min kära logotype?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s