Volvo Pv + Kolmårdens Djurpark = Medicin

Inläggen kommer lite sporadiskt nu. Mest beroende på hur jag mår för dagen, har det varit en mindre bra dag så är inte datorn den bästa medicinen utan mera tvärt om.

Något som däremot kan räknas som medicin är den volvo PV som jag hittade utanför en affär. När jag tänkte fotografera den kom ägaren så jag frågade om lov innan jag tog några bilder. Den frågan blev starten på ett intressant samtal om bilar och Volvo PV i synnerhet. Ägaren berättade med stolthet att han var den tredje ägaren och att den var orenoverad. Visst det började komma lite rost på skärmarna men det kan väl vara okej på en bil som är över 50 år gammal! Motorn var en B16a med en 3 växlad växellåda. Just denna modell var en standard vilket tydligen kan ses på att den saknar kromlister på sidan och har en enklare inredning där man tex inte kan öppna bakre sidorutor, allt enligt ägaren.
Visst är det trevligt med människor som brinner för sitt intresse och vårdar sina klenoder ömt. Sådana här trevliga spontana möten gör i alla fall mig glad!

I dag har jag tagit en annan sorts medicin. Det brukar sägas att medicin som är effektiv smakar äckligt, men dagens dos smakade inte otrevligt men den var ganska jobbig. Vi var på Kolmårdens Djurpark. Kanske inte den bästa dagen för paraplyet har fått tjänstgöra mycket. Även när vi åkte linbanan… Kan från säker källa meddela att vagnarna är delvis öppna. Så efter linbaneturen fick det bli delfinshow direkt för att få upp värmen.Jag hade bara mobilen att fotografera med så därav den dåliga bildkvalitén.
Men jag kan verkligen rekommendera ett besök på djurparken. För mig som inte har varit där på ett antal år så har det verkligen förändrats. En dag med uppehåll måste linbanan vara en fantastisk upplevelse och delfin showen är det definitivt oavsett väder. Även övriga djur/installationer var en positiv upplevelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s