Inför kommande mockaskovård!

Äntligen har det varit väder för att kunna använda mina mockalofers. Fast i takt med ökat användande så ökar också behovet av omvårdnad. Än så länge har det fungerat med den befintliga mockaborste som jag har. Men inför den kommande vinterförvarningen måste skorna rengöras och förberedas innan de går in i vinteride. Nu är jag lite försiktig av mig då jag aldrig har tagit hand om mocka på detta sätt, så därför tänkte jag prova på fruns mockakängor! Hon blev jättelycklig tills jag berättade att det var för att prova hur man ska göra innan mina skor får motsvarande behandling.
Plötsligt mumlade hon något om att gömma kaffet om det inte blev bra…

En inköpslista har därför påbörjats så alla saker finns hemma till provtvätten senare i höst.
Följande saker är uppsatta på listan nu:

  • Mockaborste, tänkte prova denna.
  • Mockatvål, tänkte prova denna.
  • nagelborste, tänkte prova denna.

Sedan tidigare finns redan denna impregnerings spray.
I korthet så kommer proceduren att gå till på följande sätt.
Jag blöter skorna och masserar in mocatvålen med nagelborsten riktigt ordentligt. Sedan sköljer och torkar av tvålen från skorna och låter skorna torka med skoblock ca 1 dygn. Därefter borstas de med moccaborsten för att få fram lystern igen. När allt är klart och skorna är riktigt torra så impregneras de ordentligt för att stå emot väta samt övrig smuts. Klart, enkelt hoppas jag!

Mina försöksskor innan mina dyrgripar får samma behandling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s