Vintervila för loake skor / Winter rest for Loake shoes

Livet är inte rättvist hur gärna vi än vill det. Detsamma gäller även för mina skor. Mina Loake Whitehall i brun mocka kommer nu att få gå i vinteride. Höstrusk är inte lädersulornas bästa vän i denna prisklass. Nu var sommaren inte den bästa men ett antal dagar fick dessa skor förgylla min tillvaro i alla fall.
Som innesko skulle de fungera utmärkt på jobbet. Men min arbetsgivare tycker nog jag ska ägna min tid åt andra saker än byta skor ideligen då jag ofta lämnar kontoret under dagen för olika besök.
Självklart borde då mitt andra par Loake skor (modell Buckingham) också gå i vinteride, men det får de inte! Eftersom de är från samma serie (1880) har de säkert likvärdiga sulor och mår heller inte så bra av höstrusk. Däremot fungerar de bra till kostym när det är påbjudet. Visst kan det förekomma en kortare sträcka från tex parkering utomhus och beroende på väder får man då ta med sko ombyte. Några steg i regn klarar de men jag skulle aldrig gå ut i snöslask med dem!
Så samma konstruktion av skor men ett par får vintervila och de andra får kämpa vidare. Livet är inte rättvist oavsett om man är människa eller sko!

Life is unfair! It´s the same for my shoes. My Loake Whitehall in brown suede is now going to rest over the winter. The autumn/winter weather in Sweden is not good for the leather soles on this type of shoes. They would be perfect at the office but i think my employer want me to do other things than change shoes all the time. I often leave my office to visit other places. My other pair of Loake (model Buckingham) is not going to have a winter rest. They are from the same product line so i think they have a similar type of leather sole. But they are perfect for the times when i´m wearing my suit.
So the same type of construction for the shoes. But one is going to rest over the winter and the other pair has to fight against the bad weather.
Life is unfair regardless if you are a human or a shoe!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s