Kan du knyta dina skor? / Can you tie your shoes?

En fråga som jag garanterat svarar ja på, är om jag kan knyta mina skor. Jag har knutit dem i ca 40år och även lärt mina barn att knyta sina.
Vissa skor räcker det med att man knyter en gång på morgonen, andra får man knyta flera gånger under dagen.

Ni känner säkert igen problemet! Man knyter skorna när man ska gå till jobbet på morgonen och redan när man sätter sig i bilen eller bussen så har en knut lossnat. Lösningen för min del har varit en dubbelknut. Fungerar bra tills det är dags att knyta upp skorna, då det istället blir lite extra pilligt.

Men häromdagen fick jag lära mig att jag knyter mina skor fel, Jag har även lärt mina barn fel! En snabb undersökning med personer i min närhet visade samma sak. Alla knyter på fel sätt!

Titta på videon här nedan och förundras över hur liten ändring som behövs för att knuten ska hålla hela dagen! Jag har provat på mina skor som är knutna i Max 5 minuter med min vanliga knut, med denna variant höll de hela dagen!

Nu kan jag med gott samvete svara ja, på frågan om jag kan knyta mina skor!

The other day I learned that i tie my shoes wrong, and I have also taught my kids to tie their shoes wrong. A quick survey of people around me showed the same thing. Everybody ties their shoes wrong.

Watch the video and become amazed over that a tiny little change can make such a big difference.
My own shoes was knotted the whole day instead of 5 minutes!

Now i can say yes, I can tie my shoes

1 tanke på “Kan du knyta dina skor? / Can you tie your shoes?

  1. Håller man på med segling så är det där inga nyheter. De olika knutarna har dessutom namn; den korrekta knuten är en råbandsknop med dubbla löpöglor medans den andra är en kärringknop med dubbla löpöglor. På engelska heter kärringknopen ”running knot” vilket kanske är mer talande eftersom ”the knot runs”…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s