Livets gång och ett besök i minnenas bilgarage

En morgon för några veckor sedan vaknade jag abrupt till under körningen mot jobbet. En bil körde om mig och mina ögon fastnade på registrerings skylten. LFY 990, mitt hjärta stannade en kort sekund. Det kunde väl inte vara sant? Jag måste ha sett fel! Men nej det var sant, MIN röda Opel kadett GTE av 1984 års modell var nu en svart Mercedes.

Jag vet inte varför, men jag har alltid trott att min GTE ägdes av någon som vårdade den ömt.

Det känns som om det var igår jag tittade in hos bilfirman för kolla upp en gul Opel rekord med svart vinyltak. Tyvärr var den redan såld så jag tittade runt på övriga bilar och det är då jag     SER      den! Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag hade läst lite om GTE modellen i tidningen Automobil och sett en i verkligheten så intresset för GTE modellen fanns men att jag skulle få möjlighet att köpa en det hade jag inte trott var möjligt.

Efter en provtur var jag fast, jag skulle ha den! Tänk att få äga, en för den tiden blixtrande snabb och sportig bil som jag dessutom kunde läsa om i min samling av biltidningar jag hade. Problemet var bara priset… Den var knappt 3 år gammal och som 19 åring med ett i och för sig fast jobb men med egen lägenhet och knappt ett år kvar till miltärtjänstgöringen var inte förutsättningarna de bästa.

Med tungt hjärta åkte jag hem till mina föräldrar och meddelade att den bilen jag var intresserad av redan var såld. Med ett om möjligt ännu tyngre hjärta berättade jag om den fantastiska GTEn som jag sett istället. Nästan ny, bara gått ca 5000mil och det är en liten bil! Vid denna tidpunkt i livet var det egentligen stooora bilar som gällde. Volvo 164/264, Opel commodore/rekord osv till föräldrarnas stora förfäran över dessa bensinslukande bilar.

Om det var storleken på bilen eller att det var en relativt ny, som fick min pappa att intressera sig för den eller något annat vet jag faktiskt inte än idag. Men han åkte och tittade på den, diskuterade priset med försäljaren och kom överens om något som skulle repareras. (Kommer inte ihåg vad) och presenterade ett förslag för mig hur jag skulle lösa ekonomin.

Jag har än idag inte varit lika stolt över någon bil som jag var över denna. Säkert är det den känslan som jag har trott skulle följa med bilen under hela dess livstid. I mina drömmar har jag sett hur den står och blänker på tidningen Klassikers bilträff för fordon från 80-talet.

20130309-184159.jpg

Men uppvaknandet blev hårt och skoningslöst en ruggig vintermorgon! Jag fällde några tårar över min GTE på motorvägen där jag bekvämt susade fram i familjens diselbil med fler hästkrafter, snabbare acceleration och högre toppfart än min kära sportiga kadett.

Jag får trösta mig med att LFY 990 i alla fall blev en Mercedes. Eller som Volkswagen säger i sin reklam för nya bubblan:
Har man varit snäll i ett tidigare liv blir man belönad i nästa…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s