Projekt elkablar vid sängen

Det är säkert inte bara hos oss som det finns en sladdhärva vid sängen. Sänglampan, mobilen, paddan och div andra saker försöker dela på grenkontakten som ringlar sig likt en orm över golvet. Varje kväll påminns jag om eländet när någon pryl ska laddas. Många lösningar har funderats ut, och lika många har övergetts. En del otroligt raffinerade, andra bestod av att skjuta härvan under sängen så man slipper se den…

Sladdar

Sladdar i en enda röra.

Men för några veckor sedan tog jag tag i eländet. Hållare för grenkontakter införskaffades från Biltema. Skruvar muttrar brickor och hålplattor fanns redan i ”bra att ha lådan” (ska jag vara ärlig är det flera stora ”bra att ha lådor”). Lösningen är inte speciellt raffinerad, men för 30kr, några chokladbitar och lite avkopplande ”skruvdragarskruvande” i bästa Arga Snickarn stil så är jag nöjd med resultatet.

Hållare & hålplatta

Hållare & hålplatta

Brickorna får vara distanser så kontakten hamnar i nivå med sängramen

Brickorna får vara distanser så kontakten hamnar i nivå med sängramen

Här ser man hur grenkontakten vilar mot skruvskallarna.

Här ser man hur grenkontakten vilar mot skruvskallarna.

Hålplattan skruvades fast på insidan av sängramen och kabeln spikades sedan fast med vanliga klamrar. Antalet brickor var lagom så grenkontakten hamnade i nivå med sängramen. insidan

Hålplattan skruvades fast på insidan av sängramen och kabeln spikades sedan fast med vanliga clips. Antalet brickor anpassades så grenkontakten hamnade i nivå med sängramen.

Sladdarna är borta från golvet och laddarna vilar tryckt i lådan på sängbordet när de inte används. Skulle behovet av att surfa på iPaden bli för stort är det inget problem att sitta i sängen och surfa samtidigt som den laddas. Nästa steg blir att köpa några snygga burkar för förvaring av laddare och andra tillbehör till lådan i sängbordet. Tupperware burkarna är bara tillfälligt lånade från köket.

Ordning & reda på laddare och tillbehör.

Ordning & reda på laddare och tillbehör.

– Nej hjärtat, jag har ingen aning var plastburkarna med de hemmagjorda choklad pralinerna tagit vägen…mums…. mums

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s