Sjukopparkaffe blir bilexpert!

Visst låter det tjusigt, lite rappt och vasst som en racing motor under en fullgas acceleration.
Nu fick jag inte tillfälle att göra några sådana under dagens tjänsteresa vilket inte heller var meningen.
Jag hade ett tjänsteärende som krävde bil och jag bokade en bil från sunfleets bilpool. Det var inte första och säkert inte sista gången heller. Men bilmodellen, en Volvo V60 plug-in hybrid var ny för mig.
Lyckan var total när jag lyckades boka den! Eftersom jag har ett stort bilintresse har Volvos plug-in hybrid lockat mig under det senaste året. Prislappen är dock inte riktigt i min smak men prestandan och uppgiven bränsleförbrukning, den smakar gott kaffe…IMG_4108

Hur var då bilen? Motsvarade den mina förväntningar?

Enkelt sammanfattat, JA!
Så länge det fanns ström i batteriet var det fantastiskt kunna åka nästan ljudlöst inne i stan och dieseln hoppade igång utan att jag märkte det när stadens gator blev till härligt krokiga landsvägar. Om fyrhjulsdriften verkligen behövdes kan jag inte bedöma, men den adaptiva farthållaren och blis systemet var trevliga kamrater på resan.
Tyvärr räckte inte batteriet hela resan men bränsleförbrukningen blev nog ganska okej i alla fall.

Dagens enda sladd...

Dagens enda sladd…

 

Om Lottoraden skulle ge väldigt mycket pengar och hyresvärden sätta upp en laddstolpe vid min p-plats så skulle jag gärna ha en V60 plug-in hybrid. Men tills dess så får pnutte (min kära Saab) fortsätta tjänstgöra som trogen följeslagare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s