Har jag bommat något?

Häromdagen skulle jag parkera i ett av stadens parkeringshus. Som vanligt åkte jag fram till bommen, hissar ner sidorutan och konstaterar att bommen går upp utan att jag har får någon biljett.  Ha ha den småländska genen i mig jublade, gratis parkering! Men efter att jag parkerat bilen insåg även min logiska gen att en biljett är väldigt bra för att komma ut ur parkeringshuset. 

För några månader sedan glömde jag nämligen att stämpla ut biljetten, när jag åkte ut ur ett annat p-hus. Den timma jag stod där förvandlades snabbt till ett dygn innan jag kom på misstaget. (=Dyr timtaxa!) 

Ringde således upp parkeringsbolaget och undrade hur jag skulle göra när biljett saknas. Fick då reda på att en kamera läser av bilnummret när man kör fram till bommen. Har man då registrerat bilnummret och ett betalkort, (vilket jag bommat att jag gjort för länge sedan) så tar tekniken hand om resten samt öppnar bommen. Likadant när jag ska åka ut ur p-huset, bara att köra fram till bommen, kameran läser av bilnummret, avslutar min parkering, drar beloppet från mitt konto och öppnar bommen! Väldigt smidigt måste jag säga! Inget strul med bortslarvade biljetter eller mynt som saknas. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s