Ferrari


Jag var inne i en parfymaffär i går. (nej jag köpte ingenting) Det första jag ser när jag kommer in är denna leksaks Ferrari. Nyfikenheten blev genast stor, varför en Ferrari i en parfymaffär? Förklaringen var enkel, affären hade börjat sälja Ferraris parfym. Men nu blev det svårt för mig. Ferrari = parfym, neeeeeej det går inte ihop. I min värld som är ganska smal och liten står Ferrari för så mycket annat. För mig är det vackra bilar, ofta med svepande linjer som förför ögat i en takt som skulle göra Casanova avundsjuk. Tänk bara på 328GTB eller den klassiska Dino från slutet av 60-talet. Lägg därtill ett underbart motorljud som får vilken musik som helst att låta falskt. Men också lite dofter, blunda känn doften från läderklädseln, bensin, motorolja, ja den där speciella odefinierbara doften av en bil som är körd lite snabbare en vanligt. Kan man säga att bilen är ”svettig”? Det är Ferrari för mig! Nu bad jag inte om att få ett doftprov, men jag har svårt att tänka mig att den doftar som det anstår en riktig Ferrari. Tänk att parfymera sig inför en fin middag med goda vänner och lukta svettig Ferrari! Nej det är nog tur att det inte är jag som skapar parfym. Jag tror inte den skulle blir någon klassiker i stil med Chanel no:5. Men hur doftar Ferraris parfym? Jag får nog göra ett nytt besök i affären…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s