Laddad till max!

I ett tidigare inlägg klagade jag på att bilen inte ville starta. Den skulle på service dagen efter och jag räknade med ett nytt batteri i slutsumman. Därför blev jag glatt överraskad när mekanikern säger att batteriet är bra men det behöver laddas upp ordentligt. Sagt och gjort en batteriladdare har införskaffats och använts. Vilken skillnad! nu törs man använda värmaren utan att vara orolig för att ”pnutte” inte ska starta. Nu undrar säkert någon vän av ordning om det inte är fel på min generator eftersom batteriet inte laddas upp ordentligt.
Svaret är nej. Med dagens elektronik i bilarna förbrukas det el i rasande takt. Stolsvärme, elbakruta, bilstereo, kanske ladda mobilen osv. Sedan övervakas allt från motor, bromsar till hjulens hastighet elektroniskt. Lägger man då till en motorvärmare som har en gångtid på max 30min för att man ska kunna starta bilen förstår nog de flesta att det krävs ordentliga långkörningar utan allt för mycket förbrukare inkopplade för att batteriet ska bli fullladdat.
En mekaniker på en annan märkesvärkstad berättade att när du startar bilen kopplas alla andra förbrukare bort allt för att det ska gå så bra som möjligt att starta bilen även om det är 30 grader kallt.
Tror jag kommer ladda batteriet en gång i veckan. Det är så himla skönt att komma ut till bilen när den är varm och man slipper skrapa rutorna. Kan man dessutom vara säker på att ”pnutte” startar då tinar även hjärtat upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s