Har jag köpt dyrt eller billigt?

Mina glasögonbågar har tappat en liten detalj. Mest av kosmetisk art trodde jag när jag gick in till optikern. Tyvärr visade det sig vara omöjligt att laga dem och syftet med grejen var inte enbart kosmetiskt. Nu slog hjärtat ett par extra slag! Glasögonen var inte direkt billiga även om de inte var tokdyra. Om man relaterar till en viss glasögonkedjas tv reklam hade bågarna nog flugit andra klass i stället för första men nog fått lite service på färden i alla fall.
Optikern såg säkert på mitt kroppsspråk att jag inte kände mig nöjd med tanke på att det endast var 13 månader sedan jag köpte dem. Men det var inget jag behövde tänka på, bättre kvalité än så skulle det minsann vara på deras produkter. Så nu väntar jag bara på att de nya bågarna ska komma.
Så köpa dyrt blir nog billigare i längden.

1 tanke på “Har jag köpt dyrt eller billigt?

  1. Jag har köpt billigt de tre senaste gångerna och jag lovar dig att med dem priserna det handlar om så kommer det aldrig att bli dyrt… Det senaste paret köpte jag 2009 och nu för två veckor sedan bröt jag sönder ena skalmen. När jag ringde till dem blev svaret ”tyvärr, du får köpa nya” så då gjorde jag det. Priset? Tja nu hade jag lite tur med en kampanj så för ett par glasögon enligt mitt synrecept i ett par Nike-bågar med repskydd och antireflex får jag betala 866:- ungefär samma pris min fru fick betala för bara skalmen hos den lokala optikern sist hon hade ett par trasiga glasögon. Skulle jag nu inte bli nöjd kan jag gå runt och känna efter i en månad och sedan skicka tillbaka dem utan att ens behöva betala returfrakten… Vad det förra paret kostade? 200:- inkl repskydd och antireflex! Kampanjpris även den gången. Med andra ord har mina tre senaste par glasögon inte ens kostat 2000:- sammanlagt.

    Synundersökningarna gör jag dock lokalt och har varit öppen från början med var jag kommer köpa mina glasögon och upplever att jag har fått väldigt god service trots detta. Priset för undersökningarna har varit 250:- varje gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s