Loake Whitehall

Precis så heter mina nya sommarskor. En klassisk loafer i mörkt brun mocca och lädersula. Det har varit några tankevändor innan beslutet togs som ni har läst om tidigare.
Dessa inhandlades i Loakes enda egna butik i London. Dock var det inte säkert att det var just dessa som jag skulle komma ut med. Utifrån bilder på nätet och lite olika bloggar hade jag valt ut fyra stycken skor som jag var intresserad av samt en av ett annat märke.
När jag kom till butiken och frågade efter de modeller som var mest intressanta blev jag lite besviken eftersom de inte hade någon av de modellerna i butik. Men nummer tre och fyra fanns. Jag föll för nummer fyra i samma ögonblick han plockade fram dem ur sina påsar. Efter att ha fått dem på foten var saken klar…

Försäljaren hade dock en annan uppfattning om vilken storlek jag skulle välja. Jag köper alltid 10 F men han tyckte jag skulle välja 10½ F. Efter att ha diskuterat skillnader, töjmån och lädersulor enades vi om att 10½ nog var rätt storlek för mig.
Ska bli intressant att se hur skorna formar sig efter min fot. Ett par matchande skoblock fick också följa med hem. Sådana här skor kräver skoblock och skovård. Annars kan man lika gärna köpa skor på skopunkten!

Någon dag senare hittade jag den sko jag var mest intresserad av de fyra från början. Den var inte alls så som jag tänkt mig. Det kändes skönt för då behöver jag inte fundera på hur den modellen egentligen var eller om jag skulle bli besviken om jag skulle hitta den i någon butik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s