Biltestar dax

Ibland önskar jag att mitt arbete var på en motortidning! Tänk att ha tillgång till all expertkunskap om de bilar som man eventuellt tänker köpa. Men nu är så inte fallet utan jag får lita på mina egna kunskaper samt tjata ut vänner och kollegor med en massa mer eller mindre intelligenta bilfrågor.

När pnutte tackade för sig blev det lite akut att hitta en ny bil. Vi letade efter en bil som gärna fick vara lite mindre än Saaben, säker, bekväm att åka i, ha låg bränsleförbrukning samt en betydligt lägre bilskatt.

Först ut för provkörning:
Beetle
IMG_4259
IMG_4262Denna modell låg högt upp på både min och kära fruns lista. Vi tycker båda att den är riktigt snygg. Kanske inte dem mest praktiska av alla bilar, men vi åker till 90% bara två personer så det är okej att baksätet är lite mindre. Bagageutrymmet rymmer veckohandlingen och vi har inte längre behov av att köra renoveringsmaterial till något hus.
Motorn är på 1,2liter och ger 77kw eller 105hk. Kanske lite i minsta laget för att motorvägspendla varje dag. Fast det största problemet med bilen var ljudnivån. I stadsmiljö inga problem men när vi kom ut på motorvägen blev det svårt att föra ett samtal med varandra!

Nästa bil för provkörning:
BMW 316IMG_4269 IMG_4271Denna bil var lite av en bubblare, den låg ganska långt ner på min frus lista men lite högre hos mig. Däremot låg den i topp hos mina kollegor på jobbet!
En fyradörrars sedan är inte lika cool som en tvådörrars coupe. Fast den är lite mer praktisk om man nu ska tänka så. Den påminner ganska mycket om pnutte men kanske några centimeter mindre. Utrymmet räcker med andra ord väl till för våra behov! Motorn är på 2 liter och ger 85kw eller 116hk. Betydligt mer ork än hos Beetlen men slö i förhållande till pnutte. Största frågetecknet på denna bil efter provkörning var faktiskt miltalet, den har gått betydligt mer än Beetlen. Bakhjulsdrift känns också lite annorlunda att köra. Det hade varit ett stort plus för ca 30 år sedan, men nu? (nej jag har inte blivit gammal)

Ja, vad ska man välja? En cool bil som inte har gått så långt men som bullrar lite för mycket eller en något år äldre sedan med betydligt fler mil på mätaren?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s