TOMTEN KOM TILL JOBBET…

Jag har varit lyckligt lottad som har haft en iPad genom mitt jobb. Den har varit en trogen kamrat på jobbet och även privat. Eftersom det är en iPad Air har jag inte haft någon större anledning att byta ut den mot senaste modellen. Men självklart vill man ju ha en iPad pro med tillhörande penna… 

Jag arbetar inom den offentlig sektorn så sannolikheten att man lägger pengarna på lyxgrejer till mig är obefintlig. (Vilket är riktigt, pengarna ska användas klokt där det är tänkt.) Men behovet av fler iPads i verksamheten gjorde att jag behövde lämna ifrån mig min kära ”padda”. Men eftersom jag kanske är den som använder paddan mest (definitivt en av topp 3) så insåg man att jag behövde en ersättare. 

Så jobbtomten kom med en iPad Air 2 som är kopplad till arbetsgivarens dataavdelning, vilket gör att jag numera har tillgång till e-posten och kalendern i paddan. Något som jag inte hade förut. Lyckan var total! Alla fall i några timmar…Efter en stund med installation av appar som jag använder började jag misstänka att allt inte stod rätt till. Skärmen blev plötsligt väldigt mörk, den låser sig och den bestämmer själv om jag ska använda den i landskaps eller porträtt läge! Felsökning och allmänt ”fipplande” med paddan gjorde ingen skillnad. Jag fick helt enkelt ta till det tunga alternativet, en fabriksåterställning! Efter denna har paddan nu uppfört sig som den ska. Dock med ett litet undantag. Jag har under lång tid använt en skrivapp som heter Smart Note, den konverterar mina kråkfötter som jag skriver med pennan till läsbar text eller konverterar sidan till en PDF. Denna app vägrar att fungera på min nya iPad! 

Därför undersöker jag nu olika tangentbord som kan användas med iPad. Mer om detta i ett kommande inlägg.

God fortsättning på Julen och ett Gott Nytt År

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s