Min gamla opel

Jag har tydligen ett litet Nostalgi tema på min blogg just nu. Köpte ett nummer av min favorit biltidning nämligen Klassiker. De hade bland annat ett reportage om Opel Ascona model A.
Just precis en sådan var min första bil! Året var 1986 och jag köpte den för 3000kr av en kompis till en kompis som jag faktiskt aldrig träffade utan affären gjordes upp med min kompis…
Bilen behöll jag i ca 1-1,5 år innan jag köpte en lite mer spännande bil, En Kadett GTE av 1984 års modell. Förresten enda årsmodellen den fanns, 1985 kom det en ny kaross och därmed bytte den namn till GSI.
Min Ascona var också av årsmodell 1975 samma som den i tidningsreportaget. Idag är det svårt att hitta orörda originalbilar och min var inget undantag redan på den tiden. Mera hästkrafter var alltid önskvärt och i mitt fall så blev det ett motorbyte till en 1,7 liters motor. I ärlighetens namn var det inte för hästkrafterna utan för att originalmotorn tackade för sig en kall vinterdag och en 1,7 litersmotor stod och drällde i ett hörn hemma hos mina föräldrar. Bytet gjordes inte själv utan av min bror som sedan dess har fått hjälpa till med många fler bilreparationer. Dock inga motorbyten men en del nog så kluriga ialla fall!
Bilen såldes senare för 3500kr, en vinst på hela 500kr! Men ser man på vad de kostar idag så skulle jag ha behållit den. Ingen ide att gråta över det utan nu kör jag in den i mitt drömgarage, där är bilarna gratis och det finns ingen platsbrist. Se detta inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s