En blivande klassiker?

vi har en blivande klassiker ståendes på vår garageuppfart, nej inte den svarta Saaben utan en vit. Den är så där en 15-16 år ung och ”nästan” i nyskick. Ja i alla fall om jag skulle sätta ut den på blocket.
I själva verket är det några ”små” saker som behöver åtgärdas, en topplockspackning som läcker, en turbo som börjar uppvisa oroväckande symtom eller varför inte en sensor som styr bilens ACC. Men har den gått närmare 35000 mil så är det förlåtet att man inte är i nyskick.
Fast egentligen är det kanske nu som det avgörs om bilen kommer finnas kvar om några år.
Nu är det bara en gammal sunkig bil som ingen ser någon potential i. Därför kommer säkert ett stort antal skrotas ut de närmaste åren.
Visst det finns många Saab 9000t cse kvar i trafik just nu. Tittar vi däremot 20 år framåt lovar jag att det ser annorlunda ut. Dyker det upp en sådan bil kommer säkert ett antal grånade gentlemän le igenkännande och kanske tänka tillbaka på bilar man haft. Kanske var det första egna bilen eller kanske var man områdets kung för pappa hade en TURBO! Alla möjligheter finns.

Så vad ska man göra? Ställa in den i ett garage och vänta på det där året när man plötsligt har extremt mycket fritid och obegränsad ekonomi? Visst det låter lockande, men kommer det där året någon gång? Är det bättre att sälja den? Det blir lite pengar i handen, fast om 20 år kommer den vara värd mycket mer och ”den är ju faktiskt nästan i nyskick…”
Dessutom har jag alltid drömt om att renovera en bil så den blir sådär fin som den en gång var i broschyren.  Hör motorns ljuva sång, känn de bekväma stolarna, låt fingrarna leka med växelspaken blicken försvinna bort i fjärran…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s